Syskonen – Tessa Hadley

Fyra syskon semestrar i sin barndoms sommarstuga. Roland kommer med sin nya fru som systrarna inte tycker om. Alice har med sig en gammal kärleks tonårsson som smider planer att förföra Rolands dotter. Fran kommer utan sin man som prioriterat turné med bandet. Och äldsta systern Harriet får sin självbild sönderslagen när passionen slår till. Nuet och det förflutna glider in i och påverkar varandra tills allt är förändrat.
 
Kommentar:
Jag lyckades tajma min läsning så att jag var mitt inne i Syskonen när jag lyssnade till Tessa Hadley på Bokmässan, och jag passade också på att stjäla till mig en liten pratstund och få boken signerad. Det gjorde läsupplevelsen om möjligt ännu bättre.
 
Syskonen handlar om fyra medelålders syskon som tillbringar sommaren tillsammans i familjens gamla sommarhus. Nu ska de bestämma sig för om huset ska säljas eller om de ska behålla det. Men det handlar också om mycket mer än det. Saker bubblar och pyser under ytan. 
 
Allra bäst tycker jag om skildringen av barnen Ivy och Arthur, hur deras värld på ett sätt är en helt annan än föräldrarnas, och de vuxna har ingen aning om vad som pågår.
 
Tessa Hadley är en mycket skicklig författare, hon kan konsten att berätta en historia på ett lågintensivt sätt. Här ryms så mycket, i varje detalj, i varje nyans. Och det är det som är den stora behållningen för mig. Boken Syskonen skulle jag ge ett medelbetyg, men Tessa Hadley, hon får full pott. Jag kommer definitivt att läsa mer av henne.
 
Fakta:
Originaltitel: The Past
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2018
 
Finns på Bokus och Adlibris.