Kom i min famn – Caroline Eriksson

Hur skulle du reagera om du en dag kontaktades av en främling som avslöjar något som får hela din värld att vändas upp och ner? Det är vad som händer Thomas, en gift man med en fyraårig dotter, en man som prioriterar familjen och sätter en ära i att vara en god människa.

Samtalsterapeuten Simone Boman får ett uppdrag på företaget där Thomas arbetar och vinner snart hans förtroende. Allteftersom de kommer varandra närmare får hon svårt att hålla den professionella distansen, samtidigt som hon brottas med sina egna demoner. Snart finner hon sig indragen i något mycket större och mörkare än hon någonsin kunnat förutse.

 
Kommentar:
Kom i min famn är första delen i en serie om samtalsterapeuten Simone Boman. Det är psykologisk spänning som sakta kryper och smyger sig på. Och det är spänning på två sätt – dels nagelbitande otäckt med allt som händer runt omkring Thomas, men också spänning i den vardagliga familjedynamiken runt Simone.
 
Jag fastnar mest för Simones känslor och hennes familjesituation. Det är lätt att relatera till henne och hennes tankar och känslor känns äkta. Det är lika delar ett relationsdrama som en spänningsthriller.
 
Kom i min famn benämns genremässigt som family noir. Är det en ny term eller är det en svenskanpassad, förenklad, version av domestic noir? Eller relationsthriller eller relationsrysare som det annars brukar heta på svenska. Fördelen med att hitta på en ny, alldeles egen genre är att det ju är lätt att bli drottning av den genren när man är den enda författaren. 😉 Å andra sidan så behöver nog inte Caroline Eriksson en egen genre för att kunna kalla sig drottning, Kom i min famn står sig väl bland övriga relationsthrillers. Jag ser fram emot att läsa nästa del i serien!
 
Fakta:
Förlag: Harper Crime
Antal sidor: 343
Utgivningsår: 2020
 
Finns på Bokus och Adlibris.