En oskyldig kvinna – Amy Lloyd

Trettioettåriga Samanthas liv ser ut som de flesta andras, till den dagen då hon ser ett tv-program om Dennis Danson. Han sitter inne, dömd till döden för det brutala mordet på en ung flicka i Red River County i Florida för över 20 år sedan.

Hennes intresse växer snabbt till besatthet. Dennis orättvisa öde ska belysas i en true crime-dokumentär och Samantha, som så många andra, tror på hans oskuld. Hon börjar brevväxla med Dennis och det uppstår en alldeles speciell attraktion dem emellan. Utan att fundera reser Samantha till fängelset.

Hon faller för Dennis charm och trots alla hinder gifter de sig. När fallet tas upp igen och han slutligen friges verkar det som att det inte längre finns några hinder för deras lyckliga framtid ihop. Men så småningom börjar aningar och misstankar gnaga på Samantha. Dennis förändras och hans beteende skrämmer henne. Snart befinner sig hon på en farlig upptäcktsfärd bland indicier och mörka hemligheter.

Kommentar:

En oskyldig kvinna är en spännande och snabbläst bladvändare. Själva upplägget känns trovärdigt – vi har sett det förut hur en dödsdömd fånge börjar brevväxla med någon kvinna för att sedan gifta sig med henne. Men det händer inte lika ofta att den fången faktiskt blir frigiven och de tu ska leva ett liv på utsidan.
Jag tycker däremot inte att utförandet håller fullt ut. Början och slutet hastas igenom, men i mitten känns det något segt. Jag tror på ATT saker händer men jag tror inte på HUR det händer. Karaktärerna är allihopa obehagligt osympatiska, men på ett bra sätt. Jag gillar det här, och det är en thriller som fyller sitt syfte.
En oskyldig kvinna är ett bra val om du gillar true crime i kravlös thrillerform.
Fakta:
Originaltitel: The Innocent Wife
Förlag: Lind & Co
Antal sidor: 351
Utgivningsår: 2019
Finns på Bokus och Adlibris.