Körsbärslandet – Dörte Hansen

I över sextio år har Vera Eckhoff bott i Olland. Hon är ett flyktingbarn från Ostpreussen som aldrig riktigt landat. I hela sitt liv har hon känt sig som en främling i byn. Tills det en dag återigen står två flyktingar utanför dörren: Veras systerdotter Anne och hennes lille son Leon. Anne har flytt från det närliggande Hamburg-Ottensen, där pretentiösa, perfekta föräldrar bär runt på sina barn som om de vore prispokaler. Och där hennes man älskar en annan.
 
Kommentar:
Många har hyllat och lovordat Körsbärslandet, men jag tyckte inte det här var särskilt bra. Historien är hoppig och jag lär aldrig riktigt känna karaktärerna. Ibland glimtar det till och jag fångas av ett stycke, men långa stunder upplever jag det mest ansträngt eller torrt. 
 
Nej vi klickar inte, Körsbärslandet och jag. Men omslaget, det är fantastiskt fint!
 
Fakta:
Originaltitel: Altes Land
Förlag: Bokförlaget NoNa
Utgivningsår: 2017
Antal sidor: 233
 
Finns på Bokus och Adlibris.