De trasiga flickorna – Simone St. James

1950: I Vermont finns en herrgård som kallas Idlewild Hall. Här drivs ett hem för oönskade flickor, och fyra av dem är vänner som delar allt med varandra: både hemligheter och rädslan för Mary Hand, damen som sägs hemsöka det gamla huset. Men en dag försvinner en av flickorna spårlöst.
 
2014: Det har gått tjugo år sedan journalisten Fiona Sheridans syster mördades, på Idlewild Halls ägor. Men när ytterligare en kropp hittas börjar Fiona tvivla på att den påstådde mördaren, som fortfarande sitter fängslad, verkligen är skyldig.
 

Kommentar:
De trasiga flickorna är lika delar deckare och spökhistoria, och det på ett mycket lyckat sätt. Jag älskar den här mixen och blev helt uppslukad av berättelsen som är både ruggig och otäck. 

Det övernaturliga inslaget gör sig väldigt bra, både som spänningsmoment och för historien som sådan. Och att den dessutom utspelar sig i ett gotiskt gammalt spökhus/internatskola är förstås pricken över i. Atmosfären går nästan att ta på.

De trasiga flickorna är en perfekt roman att kura ihop sig med och sträckläsa – för det är stört omöjligt att sluta när du väl har börjat.

Fakta:
Originaltitel: The Broken Girls
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 343
Utgivningsår: 2019

Finns på Bokus Adlibris.