Löften, kyssar och varm choklad – Sofia Fritzson

Hillevi ställer alltid upp, till och med när det gäller att delta på en expojkväns inflyttningsfest. Fast besluten om att inte låta Tim få veta att han krossade hennes hjärta en gång i tiden, bokar hon en veckas semester i fjällen där festen äger rum.

Simon återvänder hem för att fira jul och hjälpa till med familjeföretaget Fröjdåsens stugby. Efter ett stort svek för några år sedan bröt Simon med sin barndomsvän Tim och har inte träffat honom sedan dess. När Hillevi behöver en dejt till festen ställer Simon upp, men det som började som en enkel överenskommelse övergår snart i pirriga känslor och het attraktion. Snart står både Simon och Hillevi inför ett val: Ska de klamra sig fast vid det förflutna eller våga möta en framtid tillsammans?

Kommentar:
Löften, kyssar och varm choklad är den fristående uppföljaren till förra årets Två hjärtans karameller, och precis som förra gången är det en mysig julromance som serveras.

Här får vi möta Hillevi, syster till Ellinor i Två hjärtans karameller, som lite självplågande åker till den vintriga byn Fröjdåsen för att gå på sin expojkväns inflyttningsfest. Simon blir hennes fejkdejt, och även han har sina särskilda motiv för att gå på fest.

Det här är lättsam underhållning, men jag måste nog säga att jag håller Två hjärtans karameller som aningen mysigare. Det var mer jul, mer advent, mer gemenskap i den boken. Passion finns det däremot en del av, det går hett till i fjällstugan.

Jag måste dock ge ett stort plus för att skoter den här gången heter skoter och inte scooter, det verkar annars vara mer regel än undantag att författare ”söderifrån” har problem med att veta vad den här maskinen som framförs på snö egentligen heter. Scooter är något HELT annat.

Fakta:
Förlag: LavenderLit
Utgivningsår: 2020