Två hjärtans karameller – Sofia Fritzson

När Ellinors far dör upptäcker hon och systrarna att han har investerat i ett företag som ligger på randen till konkurs. Motvilligt åker Ellinor till den lilla orten Kullaby där den olönsamma firman Karlssons Konfektyr ligger.

Micke trivs med tystnaden och lugnet i sitt ensliga hus i skogen. Där lagar han sin fudge och snickrar sina fågelholkar. Han står inför årets mest hektiska period, med långa arbetsdagar och slitsamma julmarknader och har inga planer på förändring. När Ellinor sveper in i hans liv är attraktionen mellan dem omedelbar. Men Ellinors krav är skoningslösa: öka lönsamheten eller lägg ner. Och plötsligt är det inte bara Mickes företag som står på spel utan även hans hjärta.

Kommentar:
Två hjärtans karameller är en romantisk feelgood, en riktig julromance. Det ångar rejält mellan fudgekoken i Kullaby. Julkänslan är alldeles lagom, det är vinter och adventstider, men fokus ligger på historien mellan Ellinor och Micke.

Det finns en fin kemi mellan de två, men det finns också hinder i vägen. Inte bara fysiskt i form av julgranar som blockerar vägen, men också komplikationer i form av hemligheter och envisa personligheter. Kanske något för överdriven tjurighet på sina håll, jag har svårt för den typen av lättstötta personer som ser förändring som ett hot.

Men på det hela, en småsöt julkaramell som piggar upp i vintermörkret.

Fakta:
Förlag: LavenderLit
Utgivningsår: 2019
Antal sidor: 236

Finns på Bokus och Adlibris.