Klassföräldrarna – Sara H. Olsson

Anette, hustru till en kändisadvokat, bor på fashionabla Gräddhyllan. När hon inte kampanjar för att avhysa områdets enda kebabförsäljare spenderar hon dagarna med att uppdatera sin perfekta Instagramsida. Malin, ensamstående mamma till fyra barn, kämpar för att få ihop vardagen och drömmer om att träffa en sagoprins.

När det omaka paret ska baka muffins för att finansiera grundplåten till barnens klassresa visar det sig att de två kvinnorna trots allt har något gemensamt – de har båda hamnat i ekonomisk knipa. När Anette hittar en sportväska proppfull med hasch i makens garderob, föreslår hon att de ska sälja specialbrownies för att snabbt komma på rätt köl igen. Hur svårt kan det vara? Men det finns aldrig några lätta lösningar på svåra problem.

Kommentar:
Klassföräldrarna är rolig och underhållande läsning, och precis vad jag behövde i decembermörkret. Trots att det är humor, skruvat och lättläst så finns det också en botten av allvar med ämnen som spelmissbruk, den perfekta instagramytan och svårigheter att få ekonomin att gå runt. Det är en bra blandning.

Men det jag gillar allra mest är nog ändå det faktum att det får vara två starka och handlingskraftiga kvinnor i huvudrollerna, utan en massa trånande efter män eller romantiska förvecklingar. Anette och Malin klarar att driva handlingen framåt på egen hand, och det är inte helt vanligt inom den här genren.

Jag ser också att boken har taggningen ”Gräddhyllan 1” vilket indikerar att det kommer en fortsättning. Den ser jag fram emot! Det finns många trådar att fortsätta spinna vidare på, och stora möjligheter att skruva till allting ytterligare ett steg.

Skön underhållning, nu ska jag gå och baka!

Fakta:
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2020