Flera sidor av oss – Karin Wallén

Det är nyårsafton 1999 och Stockholm kokar av millennieyra. På en takterrass i Gamla stan står Mirja, en före detta såpaskådis, omgiven av festdeltagare och undrar när livet ska vända. I Birkastan skålar Erik in det nya årtusendet med ett tillkämpat leende trots att hans fru har lämnat honom. Och i en lägenhet med utsikt mot Observatorielunden går den pensionerade domaren Monika och lägger sig, redan före tolvslaget.
 
Den första dagen på 2000-talet vaknar Mirja, Erik och Monika, fortfarande omedvetna om vad som väntar under det nya årtusendets första år, och hur deras liv ska flätas samman och förändras i grunden. Allt med hjälp av en videobutik, en väderstation och en väldigt speciell ek.
 
Kommentar:
Jag måste säga att jag är lite stum efter att ha läst ut Flera sidor av oss. Jag skulle vilja säga så mycket om den här boken, men det sitter en klump i halsen som gör det svårt att formulera orden. Den här berättelsen gick rakt in i hjärtat, in i kroppen, på mig. 
 
Det är en historia fylld av värme och nostalgi, kanske precis vad jag behövde så här i slutet på året. Kanske precis vad vi alla behöver. Man förflyttas till millenieskiftet med alla de förväntningar och farhågor som fanns inför det nya århundradet, det nya årtusendet. Tidsandan som fanns då är påtaglig – IT-bubblan, videobutiker, cigarettrökning och minimjölk. Det känns tryggt och välbekant, och samtidigt väldigt avlägset. 
 
Det är en historia om relationer, om värme och mänsklighet. Vänskap, kärlek, sorg. Hundar! Och en ek som stått där i Observatorielunden i hundratals år, beständig genom generationerna.
 
Flera sidor av oss är en den typen av historia som uppslukar dig, uppfyller dig och omfamnar dig.  Otroligt fin och berättad med värme.
 
Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor: 300
Utgivningsår: 2020