’Tis the season – Ja men verkligen!

I år slår jul-lits-utgivningen i taket i Sverige – aldrig förr har det getts ut så många julromaner som i år. Och det är både översatta titlar och svenska författare som vill sprida julstämning till längtande läsare.
 
Superkul tycker jag som är ett stort fan av jul-lit. Och inte bara jag, det här årliga inlägget som jag skriver om jul-lit är alltid ett av årets mest lästa. Det finns ingen mysigare uppladdning inför julen än att läsa riktigt bra jul-lit. Med betoning på bra. Bra jul-lit känns äkta, julstämningen går igenom hela boken, och handlingen är tydligt julrelaterad. Du ska inte kunna ta bort jul-elementet från boken helt enkelt. Ibland känns det som att manus som inte platsat i den vanliga utgivningen bara uppdaterats med lite julgranskulor, och vips blir det en jul-lit och lockar läsare. Så jag är väldigt nyfiken på att läsa årets skörd och se hur den står sig!  Önskar att jag hinner läsa dem alla…
 
Julafton på den lilla ön i havet av Jenny Colgan kommer jag definitivt att läsa. Jag gillar böckerna som utspelar sig på den lilla skotska ön, och jag är säker på att även denna blir fin underhållning.
 
Magic Under The Mistletoe av Lucy Coleman ligger också högt på min önskelista. Det handlar om Leesa och hennes chef Cary som ingår ett julkontrakt – de ska fira helgen med varandras familjer och låtsas vara ett par. Jag gissar att det blir lite magi under misteln.
 
Single All The Way av Karen King handlar om Meg och hennes mamma Sally som ställer in julen och rymmer till Cornwall då de båda blivit singlar. Men det blir inte så deppigt som det låter, de lär känna varandra och sig själva bättre än förut, och kanske blir det också chans till romans.
 
The Garden on Sparrow Street av Tilly Tennant hoppas jag också mycket på. Jag gillade Tennants förra julroman, The Christmas Wish, som var supermysig julläsning. Den här sägs vara en stor kram i bokform, och det lockar i alla fall mig.
 
Christmas at Silver Falls av Jenny Hale handlar om ett familjehotell som ska räddas, och både julstämning och romantik utlovas.
 
Christmas Shopaholic av Sophie Kinsella. Becky Bloomwood, förlåt Brandon, är tillbaka. Även om jag tröttnade lite på shopaholic-serien mot slutet så är jag väldigt nyfiken på att ta del av det här förmodat galna julfirandet.
 
Royal Holiday av Jasmine Guillory handlar om Vivian som spontanåker till England över julhelgen då hennes dotter fått ett stylinguppdrag åt kungafamiljen. Och det blir lite romantik med drottningens sekreterare minsann.
 
En oväntad jul av Natalie Cox. Hundpensionat, kärlek och Devon. Och julhelg på det. Jag är fast direkt.
 
Två hjärtans karameller av Sofia Fritzon utlovar både romantik, julmys, familjeband och förföriskt god fudge.
 
Dan före dan av Felicia Welander är en juldoftande berättelse om vänskap och varför det är okej att känna sig lite ensam ibland. Den utspelar sig i ett krispigt Stockholm och bland snötäckta Hälsingeskogar.