Det lilla galleriet i solen – Marie Sammeli

Julias liv går inte riktigt som hon har tänkt sig, den glimrande karriären i PR-branschen i Stockholm går allt annat än glimrande. När hennes man Tom kommer hem och berättar att han har fått ett erbjudande om jobb i Kapstaden så finns egentligen inget att fundera på, det är klart de ska åka – hon, Tom och deras son Theo – till äventyret i solen. Om hon nu bara hade varit en äventyrare…

 
Samtidigt som Julia kämpar för att bygga upp ett nytt liv i Kapstaden inser hon att det är något som inte riktigt stämmer. Varför är Tom så grinig hela tiden? Grannen, galleristen till Det lilla galleriet, måste hon hacka på henne om varenda småsak? Vad krävs egentligen för att komma med in i gemenskapen på skolan? Skulle inte livet i solen vara mycket lättare?
 
Kommentar:
Det lilla galleriet i solen är en varm och fin feelgood om att börja om, med ett nytt liv på en ny plats. Den bjuder på charm, romantik, humor och en klumpig men oemotståndlig hund. Jag tycker om huvudpersonen Julia och hennes resa. Hon växer under berättelsens gång och tar kontroll över sitt eget liv.
 
Jag gillar också att handlingen utspelar sig i Kapstaden, en spännande och annorlunda miljö. Jag hoppas att det här är första delen i en serie, för jag läser gärna mer om Julia och det lilla galleriet i solen. Hatten av för en strålande debutroman som ger mersmak och reslängt.
 
Fakta:
Förlag: Bladh by Bladh
Antal sidor: 365
Utgivningsår: 2019
 
Finns på Bokus och Adlibris.