Sjöbodsblues – Sara H. Olsson

Ellen Westman drömmer om att bo vid havet och får låna sin exmans sommarhus i Tradviken. Hon tänker sig ett semesterparadis fullt av liv och rörelse, men verkligheten är något helt annat ett sömnigare kustsamhälle får man leta efter.

Fröken Sverige 1983, Birgitta Lundin, lever numera ett tillbakadraget liv i Tradviken. Dagarna spenderar hon i ensamhet framför datorskärmen i jakt på nya yogafilmer på Youtube.

Unga Tess älskar sin hemort trots allas uppmaningar om att hon borde ta sig ut i världen. Tess parhäst är åttiofemåriga Signe, en tuff tant som gör sitt bästa för att stoppa all exploatering av idyllen. Men när det börjar hända märkliga saker nere vid sjöbodarna i hamnen står duon inför sin största utmaning någonsin.

Kommentar:
Sjöbodsblues är en trevlig feelgood med sommarkänsla. Det handlar om fyra kvinnor från olika generationer, i 20-, 40-, 60-, och 80-årsåldern, vars vägar korsas i den lilla semesterorten Tradviken. Och det händer såklart saker som påverkar kvinnornas liv: stora byggnadsplaner, flyttdrömmar, ensamhet som bryts, och det ligger förstås också en del romantik i luften.  

Jag tycker om vänskapsrelationerna, och det sömniga lilla kustsamhället. Det är mysig läsning och jag återvänder gärna till Tradviken.

Sjöbodsblues är första delen i en serie, vilket är bra eftersom denna del slutar väldigt plötsligt och med många olösta trådar. Det känns faktiskt som att man slutar läsa mitt i en bok. 

Fakta:
Förlag: Bokfabriken
Antal sidor: 251
Utgivningsår: 2019

Finns på Bokus och Adlibris.