Ett litet steg på vägen – Jenny Fagerlund

Stella arbetar som koordinator på en reseförmedling och trivs bra med sin lugna tillvaro på jobbet. Lugn är dock inget hon har på hemmaplan. Hon är ensamstående mamma, och sjuåriga sonen Felix har det inte lätt i skolan, han brottas med utanförskap och får ofta skulden när något går fel.

När Joel, en managementkonsult, anlitas för att effektivisera företaget Stella arbetar på ställs allt på ända. Stellas tjänst dras in och om hon inte vill bli arbetslös måste hon tacka ja till att resa runt och utvärdera hotell och upplevelser i Norden. Hennes första uppdrag blir att testa ett nytt koncept på det nyrenoverade Högfjällshotellet i Fröliden.

Stellas första impuls är att tacka nej, men efter ytterligare en händelse på Felix skola får hon nog. Tillsammans tar de sig till fjällen. Kanske är det här avbrottet de båda behöver?

 
Kommentar:
Jul-lit har vi vant oss med, och Jenny Fagerlund gjorde ett lyckat intåg i den subgenren med fjolårets 24 goda gärningar. I år blev det istället en höst-lit. Nej det är inte ett begrepp, vad jag vet, men jag önskar att det vore det. Fram för fler höstmysiga böcker!
 
Jag gillar Stella och hur hon försöker räcka till och göra det bästa för sonen Felix som inte mår så bra. Skolan pratar om utredningar och diagnoser, men Stella ser en vanlig kille med kanske lite svårigheter, men vem har inte det som sjuåring? Det är lätt att förstå den maktlöshet hon känner, när det även börjar gunga i hennes arbetsliv.
 
Det jag gillar främst med Jenny Fagerlunds romaner är att det är huvudpersonen själv som får stå i centrum. Det är fokus på HENNES liv, hennes känslor, hennes relation till sig själv, jobbet, vardagen, familjen, i det här fallet sonen. Visst finns det kärlek och romantik, men det är inte det som är det viktigaste utan det kommer som en trevlig bonus. 
 
En extra trevlig bonus i den här romanen är också hundinslaget. Mer höst, och mer hund, i bokutgivningen tack!
 
Fakta:
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 301
Utgivningsår: 2019
 
Finns på Bokus och Adlibris.