Bokcirkeln vid världens ände – Frida Skybäck

En solig majdag flyttar svenskättlingen Madeleine Grey till Ljusskär i Skåne för att praktisera i den populära Frihetskyrkan, men hennes vistelse får ett abrupt slut när hon en kväll packar sin väska och försvinner spårlöst. Trettio år senare mottar hennes syster Patricia ett anonymt brev med Madeleines halsband i och hon bestämmer sig för att resa till den lilla strandbyn i ett sista försök att hitta sin syster.
 
Patricia tar in på Ljusskärs enda hotell, Monas Bed, Breakfast & Books, där många av de boende samlas för att skvallra och äta Monas omtyckta tångbullar. Snart lär Patricia känna en omaka grupp kvinnor som förenas genom sin bokcirkel och mellan litterära samtal, kärleksbekymmer och äktenskapsproblem börjar kvinnorna nysta i Madeleines mystiska försvinnande. Men alla är inte lika tillmötesgående och Patricia inser att hennes frågor river upp gamla sår.
 
Kommentar:
Förra året kom Frida Skybäcks Bokhandeln på Riverside Drive, som var lysande feelgood. Hon har tidigare skrivit ett par historiska romaner och även om jag gillade dem så känns det som att hon har utvecklat sitt författarskap till en helt annan nivå. Och den känslan befästs ytterligare efter att ha läst Bokcirkeln vid världens ände. Nu har Frida Skybäck hittat hem.
 
Det finns en känsla av äkthet och värme i berättandet. Det får läsaren att må bra. Men här finns också en svärta och en spänningsnerv som gör det hela ännu lite mer intressant. Lägg därtill ett färgstarkt persongalleri och den genomgående kärleken till böcker och läsning så förstår ni att det blir en riktigt fin läsupplevelse.
 
Fakta:
Förlag: Louise Bäckelin förlag
Antal sidor: 349
Uttgivningsår: 2019
 
Finns på Bokus och Adlibris.