Jag ljuger ibland – Alice Feeney

Amber Reynolds ligger i koma. Hon har inget minne av hur hon hamnade på sjukhus, men hon vet att det inte var någon olycka. Livrädd, och fångad i sin egen kropp, försöker hon pussla ihop minnena av vad som hände veckan innan.

Amber har insett att hon har en make som inte längre älskar henne, en syster som döljer en mörk hemlighet och ett ex som inte kan släppa taget. Någon av dem ljuger, men kan Amber lista ut vem? Och kan hon tvinga sig själv att vakna upp innan det är försent?

Kommentar:
Jag ljuger ibland är en spännande och oförutsägbar thriller. Man vet inte riktigt vad som hänt, man kan inte lista ut hur allt hänger ihop, och man kan inte heller lita på någon av de inblandade. Tempot är långsamt och handlingen förs långsamt framåt, men det går aldrig att slappna av eftersom man inte vill missa när något väl händer.

Den går i samma anda som senaste tidens många relationsthrillers (Marshall, Parks, Driscoll m.fl.) men den hör också till de bättre och mer spännande i raden. Jag läser gärna mer av Alice Feeney.

Fakta:
Originaltitel: Sometimes I Lie
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 310
Utgivningsår: 2018

Finns på Bokus och Adlibris.