Ond skörd – Sharon Bolton

Tolvåriga Tom Fletcher och hans familj har precis flyttat till det lilla samhället Heptonclough i utkanten av en vidsträckt hed. Familjen verkar äntligen ha funnit sitt drömhem. Men snart rämnar fernissan. Tom börjar höra röster och ser en underlig flicka smyga omkring vid kyrkogården. Han är övertygad om att han är förföljd.
 
De vuxna i Toms närhet försöker hjälpa honom, inklusive samhällets nye kyrkoherde Harry Laycock och psykiatrikern Evi Oliver. Men det visar sig snart att något inte står rätt till i Heptonclough. Det som familjen Fletcher till en början trodde var busstreck visar sig vara rena hot. Och när Toms yngre syskon Milly och Joe försvinner blir mardrömmen verklighet.
 
Kommentar:

Det är rena julafton att hitta en oläst Bolton-bok. Jag fattar inte att jag både missat att jag hade den i läshögarna och att jag missat att den fanns. Jag trodde jag hade läst alla hennes böcker, men tydligen inte. Så det var ju en positiv överraskning.

Och vilken spännande läsning det blev! Ond skörd åker upp bland mina Bolton-favoriter. Det här är rysligt spännande, med lite övernaturliga vibbar. Det är gamla kyrkor, ruiner, kryptor och gravstenar; det är barn som är i fara; och det är en liten by med märkliga invånare och olustiga traditioner.

Sen finns det kanske vissa trovärdighetsbrister och kanske lite enkelt att lista ut hur allt hänger ihop, men det gör faktiskt ingenting. Det är en sån läsfest att jag slukar i mig allt utan att tänka efter. 

Fakta:
Originaltitel: Blood Harvest
Förlag: Modernista
Antal sidor: 473
Utgivingsår: 2016

Finns på Bokus och Adlibris.