Min bästa väns fru – Peo Bengtsson

Svante, Cecilia och deras två döttrar är på väg till bästa vännerna Henning och Karens sommarstuga på Österlen. Där ska de som vanligt tillbringa en av sommarens hetaste semesterveckor och låta sina stadsbarn få njuta av livet på landet.

Men redan första kvällen ställs allt på sin spets när Henning och Karen ber Svante att bli spermadonator, eftersom Henning inte kan ge Karen det hon längtar efter. Samtliga relationer sätts på prov och en förödande hemlighet som får dramatiska följder rivs upp.
Kommentar:
Min bästa väns fru är en härligt obehaglig relationsroman som gräver sig in i hur äktenskap kan vara. Osköna karaktärer – där Svante toppar oskönhetsligan med råge. Han är en sån där typ som aldrig kan vara nöjd med något och alltid känner sig underlägsen alla andra och måste hävda sig. Vi känner alla nån sån.
Den här sommaren, på ”hipstertorpet”, som Svante lite föraktfullt kallar vännernas sommarställe, dras allting till sin spets när vännerna ställer den oväntade frågan om spermadonation. Lika oväntat rullas en hel historia av oväntande händelser upp, och inget är riktigt som man tror. Mer än att Svante fortsätter att vara lika oskön som han var från början.
Det här är roligt, förfärligt, men också vardagsnära. Även om man känner sig mil ifrån de båda gifta paren och deras liv, så finns det ändå mycket av igenkänning. Det är en spännande resa!
Fakta:
Förlag: Lavender Lit
Antal sidor: 217
Utgivningsår: 2017
Finns på Bokus och Adlibris.