Sommar vid Sommen – Camilla Dahlson

Disa arbetar som ekonom på ett byggbolag i Stockholm. Hon känner sig åsidosatt och utanför på arbetet, och lika ensam på fritiden. När en nyanställd kollega värderas högre än Disa är måttet rågat och hon säger upp sig. Hon säljer sin lägenhet och spontanköper en gård vid sjön Sommen för pengarna.
 
På gården tänker hon starta ett Bed & Breakfast, men det är inte så lätt som hon har trott att få turister att hitta till gården. Hon måste vara kreativ och påhittig för att lyckas och upptäcker snart att det inte heller är det lättaste att hantera vare sig älgar eller akvarellmålning – eller grannbonden med de glittrande ögonen…
 
Kommentar:

Det är nästan så att jag börjar bli lite mätt på alla dessa feelgood-romaner med kvinnor som längtar bort från sina liv i storstaden för att starta café/pensionat/Bed&Breakfast/liten butik ute på landet. Finns det inget annat att skriva feelgood om tänker jag?

Nåväl, det är inte Camilla Dahlsons fel att jag blivit lite mättad vad gäller det här upplägget, men det blir oundvikligen så att böckerna jämförs med varandra, och då är inte Sommar vid Sommen den bästa i raden. 

Men jag gillar Disa, och jag gillar främst hennes liv i storstan. När hon kommer ut på landet blir det lite väl tunt och naivt alltihopa. Det blir lite barnbok över det hela, och när jag såg att Camilla Dahlson tidigare skrivit flera barnböcker, känns det som att det förklarar varför jag kände som jag gjorde under läsningen. 

Jag tycker ändå att Sommar vid Sommen är charmig sommarläsning – och kanske är den ännu mer charmig om man inte läst en massa andra pensionats-café-böcker på den senaste tiden. 

Fakta:
Förlag: Lind & Co
Antal sidor: 268
Utgivningsår: 2019

Finns på Bokus och Adlibris.