Ta mig tillbaka – B.A. Paris

Finn och Layla är unga, förälskade och på semester. De kör på motorvägen när Finn bestämmer sig för att stanna på en rastplats och gå på toaletten. När han kommer tillbaka är Layla borta och hon syns aldrig mer till. Det var den historien Finn berättade för polisen. Men det är inte hela historien.
 
Tio år senare är Finn förlovad med Laylas syster Ellen. Deras gemensamma sorg över det som hände Layla har fört dem samman. En kort tid före bröllopet får Finn ett telefonsamtal. Någon från hans förflutna har sett Layla. Efter det inträffar även andra märkliga händelser: försvunna föremål från Laylas förflutna dyker upp runt Finns och Ellens hus. Det kommer e-brev från främlingar som verkar veta för mycket. Om Layla lever och är Finn på spåren vad vill hon? Och hur mycket vet hon?
 
Kommentar:

Det här är en B-thriller, eller kanske mer C-thriller. Den underhåller och går snabbt att läsa, men den är också rätt så fånig. Och fånigheten gäller både storyns uppbyggnad och karaktärerna. Jag har tidigare läst Bakom stängda dörrar, och den var betydligt bättre.

Jag tycker dock att den är helt okej, om man är ute efter något lagom spännande och samtidigt kunna koppla av hjärnan så funkar det fint. Men räkna inte med något bestående intryck.

Jag kan heller inte låta bli att störa mig på att det är krossade dockansikten från vanliga dockor på omslaget när det så tydligt handlar om ryska dockor i boken. Fånigt och störigt.

Fakta:
Originaltitel: Bring Me Back
Förlag: Jentas
Antal sidor: 296
Utgivningsår: 2019

Finns på Bokus och Adlibris.