På en ny nivå – Carin Hjulström

Journalisten Frida Fors närmar sig femtio och vardagen skaver. Så många år i samma radhus, i samma stad och med samma gamla programledarjobb på radion. Frida vill vidare. Hon längtar efter att ta livet till en ny nivå innan det är för sent.

Steg ett blir att bejaka kärleken till jazzmusikern Chance i Paris. Steg två blir – helt överraskande – ett toppjobb på Svenska Mässan i Göteborg, där fullt kaos råder inför ett stundande EU-toppmöte. Uppdraget för Frida ut på mycket djupt vatten. Hur ska hon kunna hantera presidenter, premiärministrar och andra uppblåsta egon som bråkar om allt från Brexit till vem som är bäst på golf? Inte blir det lättare när ryska intressenter lägger sig i. Problemen hopar sig.

Pressen på Frida ökar ytterligare när bästa vännen Madde går in i en livskris och inleder en kärleksaffär med en man som Frida känner alltför väl…

 
Kommentar:
På en ny nivå är den femte fristående delen i serien om Frida Fors, och den tredje som jag läser. Jag gillar den här serien, den är både trovärdig, samtida och relaterbar.
 
Däremed inte sagt att allt är trovärdigt och relaterbart. Jag tycker nog det drar iväg lite för mycket med Trump och hela EU-mötet. Men det kan jag köpa. Det jag hakar upp mig på mer är hela situationen med radhuset som får mig att bli galen, varför gör hon ingenting? Frida Fors är ju handlingskraftig i alla andra situationer.
 
Sen saknar jag flytet. Det är ganska tvära hopp från det ena till det andra, i ena kapitlet är något jätteviktigt och i fokus, för att sedan inte alls omnämnas förrän tre kapitel senare. Och det känns lite märkligt. På ett sätt är det flera historier i en som var och en utspelar sig för sig själv utan relation till det andra som pågår.
 
Men med det sagt så tycker jag ändå att det här är underhållande läsning, precis som den förra boken. Jag har lyssnat på ljudboken, mycket bra inläst av Gunilla Leining.
 
 
Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor: 433
Utgivningsår: 2019
 
Fnns på Bokus och Adlibris.