Blindtunnel – Tove Alsterdal

Sonja och Daniel flyr Sverige för att leva ett annat liv. De köper en vingård vid en flod, i den del av Europa som en gång kallades Sudetenland. Gården har stått övergiven i decennier, vinfälten är övervuxna.
När Daniel slår upp en igenmurad nedgång till källaren förvandlas livsprojektet till en mardröm, där sanningen ligger farligt nära döden. Snart blir Sonja medveten om varför huset saknar speglar.
Kommentar:
När man läser baksidestexten på Blindtunnel så blir man lite förledd tycker jag. Det stämmer inte riktigt överens med handlingen, i alla fall inte med mina förväntningar. Det betyder inte att jag blev besviken, bara att boken blev något annat än vad jag hade föreställt mig.
Besviken, det blir man för övrigt aldrig när det gäller Tove Alsterdal. Hon kan verkligen skapa en historia som fängslar och berör. Som alltid så vävs både politik, historia, nutid och dåtid, familjehemligheter och tystnad in i berättelsen, och som alltid är miljöbeskrivningarna i en klass för sig. Jag blir nyfiken på omgivningarna och Sudetenland, som jag inte alls kände till sedan tidigare.
Blindtunnel är riktigt bra, men det är inte min favorit av Alsterdals böcker. Jag håller fortfarande I tystnaden begravd som den stora favoriten.
Fakta:
Förlag: Lind & Co
Utgivningsår: 2019
Antal sidor: 271
Finns på Bokus och Adlibris.