Det vi glömde säga – Klara Grede

Ella Larsson har kommit på den perfekta planen för att vinna tillbaka sin exman. Den innehåller ett avspänt förhållande till sex, ett flashigt jobb och lögner om att hon älskar att träna och segla. Kort sagt, allt hon inte är. Hon ska bli en annan. En sportig, känslokall kvinna med välklippt frisyr. Sin exmans dröm! Han ska få tigga om att få henne tillbaka. Kan nån hejda henne, snälla!
Kommentar:
Det vi glömde säga är lika delar feelgood och feelbad. Det handlar om olycklig kärlek, om att bli övergiven, och om att inte kunna gå vidare.Ella vägrar att gå vidare efter att exmaken lämnat henne. Det spelar ingen roll att han väntar barn med sin nya flickvän, Ella är fast besluten att få honom tillbaka. Så hon skapar sig ett nytt jag, och en plan. Och varje person med vett och sans förstår ju att det är en mycket dålig idé – men inte Ella. Eller EllaElla som blir hennes alter ego.

Jag tycker väldigt mycket om den här romanen. Det är roligt, sorgligt, och skämskudde på samma gång. Trots att det är tillspetsat på sina håll, så är det ändå trovärdigt. Människorna vi möter är äkta, på riktigt, och trots allt elände så finns det en värme som går igenom hela berättelsen. Jag gillar också berättarrösten som svävar över hela historien som en ironisk skyddsängel.
Det vi glömde säga är en strålande debut av Klara Grede, och jag ser fram emot att läsa mer av henne framöver.
Fakta:
Förlag: Albert Bonniers förlag
Antal sidor: 366
Utgivningsår: 2019
Finns på Bokus och Adlibris.