Se mig falla – Mons Kallentoft

Tre år har gått sedan Tim Blancks sextonåriga dotter försvann under en resa till Mallorca. Han har lovat henne att aldrig sluta leta, ett löfte som slitit sönder hans äktenskap och fått honom att bosätta sig i Palma, där han försörjer sig som privatdetektiv.
 
När han får i uppdrag att utreda en misstänkt otrohetsaffär dras han oväntat in en värld av korruption och skoningslös girighet. Och i begärens dunkla vrår tycker han sig plötsligt ana sin dotters skugga. Med fara för livet kastar han sig in i jakten på sanningen om vad som hänt henne.
 
Kommentar:
Det är många år sedan jag läste Mons Kallentoft, jag tröttnade någonstans mitt i Malin Fors-serien och sen har det bara inte blivit av att jag läst honom. Inte för att jag ogillat hans författarskap, det har bara inte blivit av förrän nu.
 
Se mig falla utspelar sig i baksidan av semesterparadiset Mallorca. I den mörka, skitiga och korrumperade värld som turister bara ser ytan av. Det är en tät och intensiv berättelse där man riktigt känner svetten och smutsen.
 
Mons Kallentoft har ett speciellt sätt att skriva och här kommer det verkligen till sin rätt. De sömlösa övergångarna i berättelsen, som växlar fokus mitt i en mening, binder ihop dåtid med nutid och Stockholm med Palma. Det är snyggt gjort.
 
Jag tycker väldigt mycket om den här första delen i serien om Tim Blanck och jag ser fram emot att läsa även kommande delar. Se mig falla väckte definitivt min nyfikenhet.
 
Fakta:
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2019
Antal sidor: 414
 
Finns på Bokus och Adlibris.