En dag ska jag lämna allt det här – Katarina Bivald

Trettiotreåriga Henny Broek står chockad vid vägkanten och ser ner på sin egen orörliga kropp. För en halvtimme sen var hon himlastormande lycklig. Nu är hon …död?
På begravningen träffas hennes älskade ungdomsvänner som en gång arbetade tillsammans på det nedgångna motellet i Pine Creek. Men det enda som verkar förena dem idag är att de verkar fast beslutna att fortsätta vara ensamma och miserabla. Henny inser att hon nu har en livsviktig uppgift – hon ska göra sina vänner lyckliga, och hon är fast besluten om att inte låta det faktum att hon är död hindra henne.
Kommentar:

Jag hade höga förväntningar inför denna bok, eftersom jag tokgillat både Läsarna i Broken Wheel rekommenderar och Livet, motorcyklar och andra omöjliga projekt. Men jag blev faktiskt lite besviken. Jag tror dock att det är ett klassiskt fall av ”det är inte boken, det är jag”, för det känns som att den här boken ändå är bättre än jag upplevde den.

Jag lyssnade till ljudboken, och det funkade inte riktigt. Anna-Maria Käll, som jag vanligtvis gillar som uppläsare, blev inte alls rätt i den här boken när hennes röst låter för gammal för att passa en trettioåring. Sen var det också en väldigt lång och bitvis seg bok, och det förstärks i en ljudbok som tar mycket längre tid att ta sig igenom än när man läser ”på riktigt”. Jag upplevde den också som rörig och jag fick aldrig riktigt grepp om en del av karaktärerna. Nej, det passade inte mig att lyssna helt enkelt.

Så lite besviken är jag, främst på att jag var så himla sugen att läsa den att jag kastade mig över ljudboken. Med facit i hand skulle jag ha väntat till e-boken, eller skaffat mig en pappersvariant.

Men, trots mina invändningar så tycker jag ändå att det här en varm och mysig feelgood som trots att, eller kanske för att, döden står i fokus ändå handlar om att våga leva.

Fakta:
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2018
Antal sidor: 444

Finns på Bokus och Adlibris.