The Christmas Wish – Tilly Tennant

Julen närmar sig, men Esme har ingen julkänsla. Hennes fästman Warren är redan gift, hon är på kant med sina föräldrar, och hennes älskade mormor har precis dött. Esme bestämmer sig för att göra den resa mormodern alltid drömt om, en resa till Rovaniemi i finska Lappland för att uppleva vinter, norrsken och tomten. Och vad kan läka hjärtesorg bättre än en pittoresk liten julpyntad by och ett par nya vänner?
Det är en hjärtevarm och mysig berättelse, precis så här ska en jul-lit vara. Vinterkänslan och julstämningen är maxad, utan att gå till överdrift. (Och det är svårt att inte gå till överdrift när vi befinner oss i finska tomteland vill jag bara tillägga!) Det vilar en fin julkänsla över den här historien, och jag tror att alla som läser den vill hoppa på första bästa plan till Rovaniemi för att själva uppleva magin.

Esme är en karaktär att tycka om. Hon genomgår både en fysisk och inre resa, hon stärker sig själv, och kommer till insikt om vissa saker hon länge varit blind för. Här finns också ett triangeldrama – eller rektangeldrama – mellan henne, Warren, Niko och Zach där det slår gnistor av olika slag.
Läs den, med en kopp varm choklad, och njut av varenda sida!
Fakta:
Förlag: Bookouture
Antal sidor: 318
Utgivningsår: 2018
Finns på Bokus och Adlibris.