Barnet – Fiona Barton

När ett gammalt hus rivs i ett bostadsområde i London upptäcker en av byggarbetarna ett barnskelett, begravet åratal tidigare. Fyndet blir inte mer än en liten notis i kvällstidningen, som de flesta bläddrar förbi. Men för tre personer är nyheten omöjlig att ignorera. För en kvinna är den en påminnelse om hennes livs värsta händelse. För en annan väcks en skräck om att en fruktansvärd hemlighet kommer att avslöjas. Och för en tredje, journalisten Kate Waters, är den en första ledtråd i ett mysterium.
Kommentar:

Jag var lite svalt inställd till Fiona Bartons förra bok, Änkan, en helt okej historia men inte så mycket mer. Barnet tycker jag är ett snäpp vassare, både vad gäller handling, spänning och upplösning. Fortfarande är karaktärerna aningen röriga, men det kan också bero på att jag till stor del lyssnat på ljudboken och då brukar det vara svårare att hänga med.

Även om Barnet och Änkan är fristående så hänger de ändå ihop i och med journalisten Kate Waters som är en av huvudpersonerna i båda böckerna. Jag gillar henne mer och mer, men hon är inte en karaktär som tar plats, utan rätt så anonym. Här är det handlingen som får styra.
Det här är en långsam historia, ingen rafflande spänning, utan mer av det slaget som bubblar under ytan. Jag ser fram emot att läsa den tredje delen i serien som är på gång under nästa år.
Fakta:
Originaltitel: The Child
Förlag: Massolit
Antal sidor: 388
Utgivningsår: 2017
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Mysterierna.