Aldrig mer – Sara Larsson

16-åriga Andreea från Bukarest hoppas att livet ska bli bättre i Spanien, men det visar sig vara en mardröm. Hon hålls fången i en liten lägenhet och säljs upprepade gånger av hallickar. När hon så småningom hamnar i Sverige bestämmer hon sig för att aldrig mer bli utnyttjad. Oavsett konsekvenserna.Terapeuten Patrik finns på plats då en man grips för att ha plockat upp en minderårig flicka på Malmskillnadsgatan. Han nekar till brott. Patrik blir snart övertygad om att mannen talar sanning. Men varför plockade han då upp flickan?

Ted har i många år köpt sex under sina arbetsresor till Stockholm. En kväll räcker hans fru över ett lila kuvert som har kommit med posten. Innehållet i kuvertet visar att någon vet vad Ted håller på med, och vill tvinga honom att börja ta ansvar för sitt handlande.

Kommentar:

Jag gillar spänningsromaner med ett budskap, som försöker belysa aktuella samhällsproblem och sätta fingret på saker som inte fungerar i samhället, som engagerar och vill väcka debatt. Katarina Wennstam är ett utmärkt exempel på en sådan författare, men Sara Larsson är inte långt efter. Jag tyckte väldigt mycket om hennes debutroman Den första lögnen och med Aldrig mer har hon seglat upp och blivit en ny favorit hos mig.

Även den här gången handlar det om prositution och sexköp, men det är ännu svartare och mörkare. Det är trafficking, människohandel och hänsynslöst utnyttjande. Det är rent vidrigt att läsa om, och ännu vidrigare eftersom det ligger så nära verkligheten. Det här är så långt ifrån myten om den lyckliga horan man kan komma. Här är det sjaskigt, skitigt och slavlikt. Män som köpt sex eller någonsin funderat på det skulle verkligen behöva läsa för att få ett verklighetsperspektiv.
Det som saknas hos mig för att det ska bli full pott är den där perfekta upplösningen. Liksom i förra boken är det slutet på båda historierna som inte riktigt går hem hos mig. Där finns det en del att jobba på tycker jag, men i övrigt är det både välskrivet, engagerande och drabbande och jag ser fram emot nästa bok från Sara Larsson.
Fakta:
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2018
Antal sidor: 430
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Lottens bokblogg.