Med hälsning från Båstad – Jenny Fagerlund

Äntligen är det dags. Linda ska lämna sina konspirerande kollegor och flytta till London för att börja ett nytt jobb på ett av Europas största livsstilsmagasin. Hon har jobbat hårt för att nå hit och även hennes annars så svårimponerade mamma verkar nöjd. Men när jobberbjudandet dras tillbaka i sista stund står hon plötsligt utan jobb i både London och Stockholm.

Linda drabbas av fullständig panik och berättar inte för någon vad som har hänt, utan fortsätter låtsas att hon ska flytta. Bara hennes pojkvän Frank och hennes bästa vän Helena får veta sanningen. Men vart ska hon ta vägen? Ett litet hörn av ett födelsedagskort visar räddningen. Hennes moster i Båstad! Visserligen en moster som hon inte känner och som hennes mamma brutit kontakten med tjugofem år tidigare, men vem kommer att hitta henne där? Planen är perfekt.
Kommentar:
Med hälsning från Båstad är en feelgood som följer chick-lit mallen ganska väl: storstadstjej som jobbar inom media, karriärshetsar och har problemfyllda relationer. Det som bryter av är att det faktiskt inte är en kärleksrelation som står i centrum utan det är istället Lindas relation till sig själv, vad hon egentligen vill och vem hon egentligen är, liksom den komplicerade relationen mellan henne, modern och mostern. Kärleken kommer lite på sidan om, som en bonus.
Jag tycker om miljöerna, tennisveckan i Båstad, som tillför något annorlunda. Och så är det är en härlig sommarkänsla över hela romanen. Klart underhållande och uppiggande läsning! Och ett stort kliv framåt från Drömstigen (om än jag gillade även den.)
Fakta:
Förlag: Norstedts
Antal sidor:
Utgivningsår: 2018
Finns på Bokus och Adlibris.