Konsten att hålla sig flytande – Libby Page

Rosemary är åttiosex år och har bott hela sitt liv i Brixton. Det har varit ett fint liv, men nu börjar saker förändras: biblioteket där hon arbetade har stängt, den lilla mataffären har blivit en trendig bar och framförallt har hon blivit ensam efter att hennes älskade make gått bort.

Kate är nyinflyttad i Brixton och har fått arbete på lokaltidningen, det är inte riktigt den journalistkarriär hon drömde om. Men när den omtyckta utomhusbassängen hotas av nedläggning får hon en riktig story att lyfta fram.

För Rosemary har bassängen varit en symbol för allt viktigt som hänt i hennes liv. Tillsammans med Kate beslutar hon att göra allt för att den ska få vara kvar som samlingspunkt för människorna i Brixton.

 
Kommentar:
Konsten att hålla sig flytande är FEELGOOD med stora bokstäver. Det är en utsökt ljuvlig berättelse om vänskap, kärlek och gemenskap – och dessutom med lite svärta för att balansera upp det hela. Jag tänker när jag läser att det är precis den här sortens berättelser som vi behöver lite mer av här i världen, på riktigt, som ett gott exempel på hur man faktiskt kan förändra saker till det bättre genom att gå ihop och samarbeta.
 
Här finns en positiv anda som genomsyrar hela historien och gör mig varm i hjärtat. Konsten att hålla sig flytande är perfekt sommarläsning, och till och med en badkruka som jag blir lite sugen på att börja simma igen.
 
Fakta:
Originaltitel: The Lido
Förlag: Piratförlaget
Antal sidor: 411
Utgivningsår: 2018
 
Finns på Bokus och Adlibris.