På andra sidan kärleken – Linda Holgersson

Den blivande juristen Alexandra Pérard har ena foten i Stockholm och den andra i Wissant, en liten ort i norra Frankrike. Där finns allt hon egentligen behöver: hennes hus, havet och ungdomskärleken Marcel.
 
Men under studietiden i Stockholm förälskar hon sig i en gift man och det blir början på ett förhållande fyllt av passion, kärlek och väntan. Det är ett förhållande som sårar och förgör, där hon ständigt är hans andrahandsval. Men förhoppningen om att hon en dag ska bli hans enda håller henne kvar väntandes.
 
Hon slits mellan sitt liv i Stockholm och sitt paradis i Wissant samtidigt som det känns som om livet står still. Som om det aldrig riktigt börjar. Hur länge är Alexandra beredd att vänta?
 
Kommentar:
På andra sidan kärleken är en rätt så dyster relationsroman. Det handlar mer om den jobbiga och destruktiva kärleken än den sprudlande och upplyftande kärleken. Det är många känslor som känns äkta, jag tror att det kan vara precis så här.
 
Jag tycker om miljöskildringarna av Wissant, det är levande och härligt och får mig att längta dit. Det är också något av bokens styrka tycker jag. Jag tycker också bättre om inledningen än den senare delen av historien. Det blir forcerat mot slutet, hela romanen spänner över väldigt många år men det är inledningen som är mest detaljerad. Det tappar lite under senare halvan.
 
Jag har också svårt för huvudpersonen Alexandra. Jag bryr mig inte riktigt om vad som händer med henne, om hon blir lycklig eller ej. Och det handlar inte så mycket om att hon är osympatisk, den typen av karaktärer kan jag ofta tycka om, utan jag stör mig på hennes passivitet. Hon bara följer med. Tar aldrig kommando över sitt eget liv. Hur länge är Alexandra beredd att vänta? Det är frågan som ställs i baksidestexten. Alldeles för länge är svaret.
 
Men trots det, På andra sidan kärleken är en helt okej relationsroman och en godkänd debut av Linda Holgersson.
 
Fakta:
Förlag: Ordberoende förlag
Antal sidor: 312
Utgivningsår: 2017
 
Finns på Bokus och Adlibris.