Yrsel – Annika Widholm

Clara har nyligen flyttat in hos kärleken Markus när hon börjar drabbas av mystiska svimningsattacker. Hon vaknar upp på oväntade ställen utan att veta hur hon kommit dit. Dessutom har hon en obehaglig känsla av att vara förföljd. Hon försöker alltmer desperat ta reda på vem det är som spionerar på henne och är rädd att det kan ha någonting att göra med den dödsolycka som drabbade familjen för ett år sedan. Vad hände egentligen Markus tidigare fru? Hur ska Clara nå fram till hans tonårsflickor som saknar sin mamma? Och varför är ett av rummen i våningen alltid låst?
 
Samtidigt behöver hon fokusera på att skriva klart en uppsats i psykologi. Studierna om medvetandets gränser blir ett sätt att hantera det som händer i hennes eget liv, men för henne också allt djupare in i det okända. 
 
Kommentar:

Yrsel är en psykologisk thriller med inslag av rysare. Här finns en smygande, krypande känsla av obehag som gör att man inte riktigt vet vad det är som pågår eller vem man kan lita på. 

Intensiteten byggs gradvis upp, det är spännande och det finns ett driv i berättelsen. Alla konstigheter får inte riktigt sin förklaring, men det är helt okej. Det här är lagom skrämmande och underhållande. Den är också lättlyssnad och svår att stänga av. Yrsel finns som ljudbok och e-bok.

Yrsel är Annika Widholms vuxendebut. Hon har tidigare skrivit ett antal böcker för barn och ungdomar, även de i spänningsgenren.

Fakta:
Förlag: Bonnier Bookery
Utgivningsår: 2018

Finns på Bokus och Adlibris.