De sista flickorna – Riley Sager

Media kallar dem De sista flickorna. Quincy, Sam och Lisa är de ensamma överlevarna från tre skilda, skräckfilmsliknande massmord, förenade av det trauma de gått igenom. 

Men när Lisa dör under mystiska omständigheter och Sam dyker upp oannonserad vid hennes dörr måste Quincy erkänna för sig själv att hon egentligen inte vet någonting alls om de två andra Sista flickorna. Kan hon lita på dem? En sak vet Quincy: Det är hon som står på tur att bli nästa offer. 

 
Kommentar:
De sista flickorna är en mörk och spännande psykologisk thriller med många twister. Man tror att man listat ut allt och vet vad som händer, men man kan aldrig vara säker. Karaktärerna är så härligt opålitliga, det går inte att lita på någon. Här finns en obehagskänsla och något som skaver hela tiden under läsningen.
 
Historien berättas växelvis av Quincy i första person, och växelvis med tillbakablickar från de så kallade Pine Cottage morden. De båda historierna kompletterar varandra och bit för bit läggs till pusslet.
 
Bitvis är det här grymt obehaglig läsning. Det är slasher/skräckfilm i bokform – och det skulle för övrigt kunna bli en grymt bra film. Det är sällan eller aldrig som jag har läst den här typen av rena slasher-scener, det är inget för den känslige läsaren. Jag tycker det här är riktigt bra, spännande och obehagligt, mörkt och skadat och psykologiskt intensivt hela vägen.
 
Jag har läst boken på engelska: The Final Girls
 
Fakta:
Originaltitel: The Final Girls
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2018
 
Finns på Bokus och Adlibris.