Den hemliga kvinnan – Anna Ekberg

Louise lever ett gott liv med sin man Joachim på Christiansø, där hon driver ett litet café. En dag, mitt i sommarens högsäsong, dyker en främling upp och hävdar att Louise inte heter Louise utan Helene och att hon i själva verket är hans fru som har varit försvunnen i tre år.Det visar sig snart att det är något som är fel. De bilder mannen visar på sin försvunna fru är skrämmande lika Louise. Och efter DNA-prover står det klart: Louise är Helene Söderberg. Gift med Edmund, mor till två barn och arvtagare till ett företagsimperium.

Hon måste återvända till sitt gamla liv ett liv som hon inte minns. Hon måste säga adjö till Joachim, den man hon älskar. Och hon måste försöka ta reda på vad som hände den natten för tre år sedan när hon försvann.

Kommentar:
Den hemliga kvinnan är en domestic noir, eller relationsthriller, som har fått höga betyg och bra recensioner. Men njae känner jag… det här var väl inte så bra? Helt okej, om det är en debuterande författare – men så ser jag att det finns ingen Anna Ekberg. Det är två danska författare Anders Rönnow Klarlund och Jacob Weinreich som skriver under pseudonym och då blir jag ännu mer anti. Jag har så svårt för pseudonymförfattare. Varför liksom? Men att det är två författare som har skrivit förklarar nog en del varför jag tycker att boken är så ojämnt skriven.
Förutom det så är den så osannolik i sin handling att jag får eksem. Visst är det väl spännande, men allt händer så enkelt. Det går lite för att lätt för karaktärerna att hitta samband, och dessutom uppför de sig så störigt. Jag är riktigt förvånad över att den här boken verkar vara så pass omtyckt.
Fakta:
Originaltitel: Den hemlige kvinde
Förlag: Massolit
Antal sidor: 380
Utgivningsår: 2017
Finns på Bokus och Adlibris.