Förälskad i trubbel – Sarah Title

Liam är bibliotekarie och älskar den lilla staden på den amerikanska östkusten där han bor. Han älskar vänligheten, nyfikenheten och det livfulla biblioteket i stadens mitt där han också jobbar. När Joanna återvänder till staden blir hon samtalsämnet på allas läppar. Hon väcker spänning, förtjusning och åtrå. Åtminstone hos Liam.Joanna trodde aldrig hon skulle behöva komma tillbaka till sin tråkiga hemstad igen. Hon hade skivkontraktet med sitt rockband inom räckhåll och skulle ta Los Angeles med storm, tills skivbolaget drog tillbaka kontraktet och hennes farmor bröt benet. Dessutom springer hon in i Liam, allas favoritbibliotekarie, vart hon än vänder sig. Han är ju charmig, har god musiksmak och synen av honom i löparshorts är synnerligen distraherande. Med Liam i närheten blir kanske tillvaron i den lilla staden inte så tråkig trots allt.

Kommentar:
Förälskad i trubbel är en charmig romantisk feelgood av det fluffigare slaget. Det vill säga äta-godis-rensa-hjärnan-typen av läsning. Här finns kärlek, humor, rappa dialoger – men inte så mycket twister eller spänningsmoment. Det går väldigt lätt för Joanna och Liam hela vägen, lite mer motstånd och konflikt hade gjort deras historia mer intressant.
Det jag gillar mest är nog det biblioteksrelaterade, det här med att ständigt vara under lupp, få försvara budgeten och sitt arbete, och hur idrott alltid räknas som mer värt än kultur. Lite kul också med en manlig bibliotekarie och en kvinnlig rockstjärna.
Jag måste bara visa det groteska originalomslaget. He-rre-gud. Boken är värd så mycket bättre än så här.
Fakta:
Originaltitel: Falling For Trouble
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2018