Allt att förlora – Sabine Durrant

Gaby Mortimer tycks ha allt. Hon är en framgångsrik tv-personlighet, bor i ett stort och fint hus, har en underbar liten dotter och är gift med en förmögen affärsman. Tidigt på morgonen en dag när hon är ute på sin vanliga löprunda hittar hon en död kropp – en vacker ung flicka, inte olik henne själv.

Allt förändras när Gaby blir häktad, misstänkt för mord. Hon har aldrig träffat den mördade flickan, men ändå finner man komprometterande spår och kopplingar i hennes hem och förehavanden. Gaby släpps mot borgen, men jagas nu av journalister. Hon är ju rikskändis och tabloiderna är brutala. Och till råga på allt befinner sig hennes man – som hon har glidit ifrån på sistone – utomlands. Han tycks ständigt vara borta, upptagen i telefon och allmänt ointresserad.
Gabys liv faller i spillror. Arbete, vänner, grannar, äktenskap – hela tillvaron rämnar, och hennes enda stöd kommer från en frilansjournalist som vill rentvå Gabys namn i utbyte mot en exklusiv intervju.
Kommentar:
Nyligen läste jag Durrants senaste bok, En oskyldig lögn, vilken gjorde mig sugen på att läsa hennes tidigare roman Allt att förlora som kom ut 2015. Men den visade sig vara inte alls lika bra.
Allt att förlora är en standard-spänningsroman som jag upplever aningen rörig och inte helt trovärdig. Den typen av bok som underhåller för stunden, men inget som stannar kvar i minnet särskilt länge. Problemet är Gaby. Jag tycker inte alls om henne, och jag tycker inte att inledningen stämmer överens med avslutet, och det stör mig. Hade den inte varit skriven i jag-form tror jag att det hade funkat betydligt bättre.
Fakta:
Originaltitel: Under Your Skin
Förlag: Lind & Co
Antal sidor: 363
Utgivningsår: 2015
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Lottens bokblogg.