Vi två – Andy Jones

Fisher och Ivy har bara varit ett par i nitton dagar. Båda har haft förhållanden tidigare, men de vet båda två att det är annorlunda den här gången: De är ämnade för varandra. Att de egentligen vet väldigt lite om varandra känns mindre viktigt.
 
Men under det kommande året, en period då deras liv förändras oåterkalleligt, upptäcker Fisher och Ivy att det är en sak att bli förälskad och en helt annan att fortsätta vara förälskad.
 
Kommentar:

Vanligtvis så brukar böcker sluta där den här boken börjar. En kärlekshistoria tar slut när de lyckliga tu får varandra – men det är ju egentligen då det intressanta börjar. Allt det där som kommer sen, när man börjar lära känna varandra på riktigt och de rosenfärgade glasögonen tas av. Och här får vi alltså vara med på den resan. 

Länge känns det som en klassisk lad‐lit, skriven med humor och lagom mycket grabbighet. Dialogen är rolig och sidokaraktärerna likaså. Men så PANG så vänder historien och det blir något annat. Något mer. 
 
Här finns väldigt mycket känslor – glädje, sorg, irritation, frustration men också äkthet och värme, och fint skildrade relationer. 
 
Vi två rekommenderas till läsare som tyckte om En dag, och det kan jag hålla med om. Böckerna är inte lika, men det finns en känsla som går igen. Personligen tycker jag Vi två är bättre eftersom den kan jag lägga ifrån mig med en bra känsla i hjärtat, och jag känner mig inte blåst som jag gjorde efter En dag.
 
Vill man läsa förhistorien till Vi två, där Fisher och Ivy träffas, så heter den Girl99 (finns inte översatt och jag har inte läst den)
 
Jag har läst boken på engelska: Two of Us.
 
Fakta:
Originaltitel: The Two of Us
Förlag: Louise Bäckelin förlag
Antal sidor: 303
Utgivningsår: 2016
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Fru E:s böcker, Boktok73.