De gömda – Gin Phillips

Ett par gärningsmän med vapen tar sig in i en djurpark, blockerar utgångarna och börjar skjuta folk, för att sedan metodiskt ta sig igenom hela djurparken i jakt på att döda de som fortfarande lever.Joan är på väg mot utgången med sin fyraårige son Lincoln när hon ser kroppar på marken. En man står med ryggen mot dem, med ett vapen i sin hand. Innan han hinner vända sig om tar Joan upp sin son i famnen och springer för sitt liv. Under de följande timmarna gör hon allt som står i hennes makt för att överleva och hålla sig och Lincoln gömda. Joans kunskap om parkens uppbyggnad, de undangömda stigarna och vilka utställningar som är under ombyggnad är det enda som håller dem ett steg undan upptäckt. Men gärningsmännen kommer allt närmare.

Kommentar:

De gömda är en nervpirrande och intensiv thriller som utspelar sig under några skräckfyllda timmar i en djurpark. En helt vanlig dag för Joan och hennes son Lincoln förvandlas till en mardröm när någon eller några börjar skjuta på allt som rör sig. Det gäller att gömma sig och försöka överleva. Men att hålla en fyraåring tyst och stilla är inte det lättaste.

Det här är en historia som visserligen är spännande, men den har brister i utförandet. Här finns väldigt många oklarheter och lösa trådar som aldrig får någon förklaring. Jag hade önskat en fylligare berättelse, mer bakgrundsinfo, fler karaktärer att utforska.
Spänningen är det dock inget fel på, det är verkligen en bladvändare som är svår att lägga ifrån sig.
Fakta:
Originaltitel: Fierce Kingdom
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2018
Antal sidor: 269
Finns på Bokus och Adlibris