Gröna fingrar sökes – Annika Estassy

Det är sommar i Måneby, Agnes favoritårstid. Men i år är inget sig likt. Sjukdomen har slagit klorna i Agnes så hon orkar inte sköta sin älskade koloniträdgård längre. Dessutom har hon i ett svagt ögonblick lovat sin granne att ta hand om hans kakadua medan han reser jorden runt. Vad ska hon göra?

Många mil söderut, utanför Stockholm bor Leyla med sin man Johan och deras sexårige son Hugo. Efter att Johan gått över gränsen i ett av sina raseriutbrott bestämmer sig Leyla för att fly bort någonstans med Hugo. Hon svarar på en annons för en kolonistuga som uthyres mot omvårdnad och skötsel och hamnar i Måneby. De efterföljande veckorna blir den återhämtning som Leyla längtat efter, trots att hon vet att hon inte kan hålla sig undan för evigt. Går hennes äktenskap att rädda? Vill hon ens det?
Kommentar:

Precis lika vårljuvligt och sommarlängtande som omslaget är, så är även insidan på Annika Estassy Lovéns Gröna fingrar sökes en färgsprakande härlig karamell att njuta av. Det här är en charmig och varm feelgood, lättsam läsning, men med en allvarlig ton.

Jag tycker väldigt mycket om karaktärerna – Agnes och Leyla, liksom Hugo och Viggo, ja till och med Göte. Här finns oväntade vänskaper, gemenskap och omtanke, och ett urmysigt litet koloniområde som man inte ens behöver ha särskilt gröna fingrar eller trädgårdsintresse för att uppskatta.
Jag ser fram emot att läsa fler böcker om vännerna i Måneby, för det här känns som början på en serie. Det finns mycket mer att berätta om Leyla, Agnes och de andra. Jag hoppas verkligen att det kommer mera!
Fakta:
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 310
Utgivningsår: 2018
Finns på Bokus och Adlibris.