Hur man gör succé på dårhus – Emmy Abrahamson

Majas karriär som ståuppare är inte precis lysande. Inte hennes liv i övrigt heller. Det började när hennes mammas pessar gick sönder, och på sistone har hon brutit sig in i en stuga för att stjäla sprit, avtapetserat sin bästis väggar – till hälften – som en överraskning och missat ett viktigt steg i karriären på grund av en ouppfostrad hund. Men det är väl inget att bli inlagd på psyket för, eller?
Kommentar:
Får man skratta åt det här? Så tänker jag flera gånger när jag läser och skäms lite för att jag tycker det är så fantastiskt roligt när det i själva verket är så väldigt tragiskt och ledsamt. Men jag inser också att boken blev skriven av en anledning. Emmy Abrahamson har själv lidit av depressioner och vill med humorns hjälp avdramatisera och få oss att våga prata om psykisk ohälsa.
Förutom att det ÄR väldigt roligt och fnissigt så finns det också mängder av värme och charm i den här berättelsen. Hur man gör succé på dårhus är vårens komiska höjdpunkt. En bok att tokälska helt enkelt.
Jag tyckte väldigt mycket om hennes förra bok, Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske, som även den balanserar mellan humor och mörker och har ”quirky” karaktärer. Tycker dock att Hur man gör succé på dårhus är ännu bättre. Mycket tack vare Frida Hallgrens mästerliga inläsning av ljudboken.
Fakta:
Förlag: Albert Bonniers förlag
Antal sidor: 214
Utgivningsår: 2018
Finns på Bokus och Adlibris.