Lust och längtan – Carin Hjulström

”Sex, makt, pengar, droger … Det är sådana ämnen lyssnarna vill ha!” Frida Fors får en ny svensk-amerikansk producent som direkt har ledningens öra. Fridas kvällsprogram ”Sena samtal i P4” måste bli sexigare för att utvecklas och locka nya lyssnare. Kroken är regeringens utredning om svenska folkets sexvanor utifrån en folkhälsoaspekt. Plötsligt ska Frida prata avspänt i radio om lyssnarnas erfarenheter av sex, samliv och kärlek. Hon tvekar, men vill samtidigt inte vara en bakåtsträvare.
Producenten, Rosetta, är nyinflyttad i stan och vill genast bli Fridas bästa vän. Rosetta har hört att det ska finnas en man i Göteborg med extraordinära sexuella egenskaper som gör kvinnor galna av åtrå och hon lockar med Frida ut i stadens nattliv.Radhuset i Kålltorp ekar fortfarande tomt. Barnen är utflugna och Fridas flirt med läkaren Martin på andra sidan gatan blir inte vad hon drömt om. Så när myndigheterna vädjar till folk som har outnyttjad boyta att ta sitt ansvar och hyra ut ett rum ställer Frida upp. Hon annonserar, får massor av svar och väljer en kvinnlig student från Centralafrikanska republiken: jurist, litteraturintresserad och perfekt som inneboende. Men när Michell, 34 år, dyker upp är det en man. Det blir en lång höst.

Kommentar:

Lust och längtan är den fjärde boken om Frida Fors. Jag läste förra boken, Kärlek sökes, och tyckte att den var en frisk fläkt och underhållande läsning. Och väldigt samtida. Om Lust och längtan tycker jag lite annorlunda… och jag vet inte om det beror på att jag lyssnat och inte läst, det blir alltid en sämre upplevelse när jag lyssnar, men jag tyckte inte att det här var så himla bra.

De bitarna som är bra är hela radiomiljön, planeringen av programmen, redaktionen, och allt runt omkring. Det känns som att vara med bakom kulisserna på Karlavagnen, och det är kul.
Men resten… jag vet inte. Den här mannen från Centralafrikanska republiken och hans sexualteknikshemligheter, den hemlige göteborgaren med jätteorganet, fjanten i Paris… ja jag vet inte. Det känns lite daterat och inte så kul och fräscht som det hade kunnat vara.
Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor: 421
Utgivningsår: 2017
Finns på Bokus och Adlibris.