En enda risk – Simona Ahrnstedt

Ambra Vinter är journalist på Sveriges största kvällstidning. Knivskarp, kaxig och idealistisk. Dagarna före jul skickas hon ut på ett jobb som ingen annan vill ha. Till kylan, snön och det eviga mörkret i Kiruna. En stad som väcker upp plågsamma minnen från hennes förflutna.
Tom Lexington är före detta elitsoldat. Efter att ha överlevt en helikopterkrasch och fångenskap har han isolerat sig i skogen i Norrbotten. Traumatiserad och sviken har han bara ett mål: att vinna tillbaka kvinnan han förlorat till en annan.

Slumpen för två sårade personer i varandras väg. Medan Ambra arbetar med att slutföra sitt uppdrag och Tom försöker finna en mening med tillvaron, uppstår en oväntad attraktion. Mot bakgrund av polarnätter och norrsken ställs frågan på sin spets: kan man älska någon som man inte litar på?

 
Kommentar:

Jag är ett stort fan av Simona Ahrnstedts historiska romance-böcker, men den här moderna serien har jag ratat. Av flera skäl. Främst för att karaktärena har så töntiga namn – Natalia de la Gard, Ambra Vinter, Tom Lexington och allt vad dom heter. Det är en hang up jag har. Jag kan inte med töntiga namn. Och när baksidestexten på första boken dessutom innehöll fula ord som riskkapitalist och arvtagerska, det mest osexiga som finns, så kände jag direkt att det här går bort. Det är inget för mig.

Men. Så damp den här ner i brevlådan. I två varianter, dels med lyxiga klänningen och sen det mer hemvävda med hjortron och åkerbär. En enda risk är tredje delen i serien, men alla är fristående, och jag bestämde mig för att ge den en chans. Jag gillade ju som sagt hennes tidigare böcker.
 
Och det här är underhållande, inget snack om saken. Det är nästan så att jag slutar störa mig på de töntiga namnen och bara rycks med i berättelsen. Det är passion och attraktion i härliga vintermiljöer. Personligen så är jag ett större fan av historisk romance än modern, men det här är riktigt bra och en roman väl värd att läsa! Jag kommer att läsa även de tidigare delarna bara jag kommer över min riskkapitalist-aversion. Ska jobba på saken.
 
Fakta:
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 527
Utgivningsår: 2017
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Carolina läser och Lottens bokblogg