Mitt hjärta går på – Christoffer Holst

Den 22-åriga konditorn Chavve är antagligen den ensammaste romantikern på hela Södermalm. Efter tre år i storstaden har han fortfarande inte lärt känna någon och varje kväll slutar i ensamhet med stora bakverk framför filmen Titanic.
 
På andra sidan vattnet bor Pontus kvar i pojkrummet hos sin brokiga familj. Skådisdrömmarna har bleknat, tillsammans med allt det där andra som skulle bli framtiden, och har ersatts med hypokondri och tvångstankar.
 
När en dejtingapp kopplar samman killarna blir de snabbt en del av varandras liv, och Chavve verkar äntligen ha hittat det han sökt efter så länge. Men Pontus liv kraschar, och allt som blev så bra är plötsligt borta. Fast Chavve tänker inte ge upp så lätt. Och han har en plan.
 
Kommentar:

Ja visst går hjärtat på när man läser Christoffer Holsts fina debutroman. Det är mycket värme, många känslor, och allt känns väldigt äkta.

Det jag tycker mest om är att Chavve och Pontus är två killar, men det görs ingen som helst grej av det. Ofta finns det alltid med en massa problematik relaterad till att man blir kär i någon av samma kön. Antingen en komma-ut process, någon förälder som har åsikter, någon annan i ens omgivning som reagerar, eller något, vad som helst som skapar problem och gör det till en grej. Här finns inget sådant. Allt är bara helt vanligt, och det är så himla skönt att läsa en sån historia. Egentligen vill jag inte ens nämna det, och därmed göra till en grej att det inte är en grej om ni förstår, men ja.. jag bara måste ta upp det för jag blev så väldigt glad av det.
 
Jag tycker mycket om den här boken. Förälskelsen som slår till, inte så där himlastormande som det ibland är, utan mer försiktigt och trevande, som det ännu oftare är. Det är trovärdigt. Det handlar om riktiga människor. Den kritik jag har är att jag tycker att Pontus och Chavve är allt för lika varandra. Det är svårt att hålla isär vem som säger vad i dialogerna, och vem som egentligen är berättarrösten i kapitlet.
 
Mitt hjärta går på är varm, romantisk och fin, en perfekt höstbok som får dig att både skratta, gråta och framför allt känna. Hjärtat går defintivt på.
 
Fakta:
Förlag: Bokfabriken
Antal sidor: 221
Utgivningsår: 2015
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Boktokig, Bam tycker och Maddes bokblogg.