Härifrån till dig – Albert Lindemalm

Simons kompisar har börjat få riktiga jobb, med utvecklingssamtal och bra löner. Själv jobbar han kvar i livsstilsbutiken på Söder i Stockholm och trivs rätt bra. Eller, frågan är väl vad han skulle göra annars? Kanske skulle allt ordna sig om han bara träffar en tjej?
 
Anna är hemma i Stockholm över sommaren. Samtidigt längtar hon tillbaka till heltäckningsmattorna, mögellukten och sitt designcollege i London. Eller, vill hon bara glömma det som hände här i Sverige? Kanske skulle allt ordna sig om folk kunde hålla käften om det?
 
En sommarnatt möts de två. Det som börjar som ett one night stand ser ut att kunna bli något mer, men vägen dit är kantad av missförstånd och avstånd, enerverande tvillingar, moderiktiga mostrar och välmenande vänner.
 
Kommentar:

Härifrån till dig är en klassisk feelgoodroman som gör mig glad. Dels för att jag uppskattar när det kommer nytt på svenska i den här genren, men också för att den är skriven av en manlig författare. Det gillar jag! Män som skriver om kärlek och relationer utan att ploja till det eller vara supersvåra förtjänar att lyftas fram lite extra.

Historien berättas växelvis av Simon och Anna. Simon är en snäll och tillbakadragen person som står i skuggan av sin utåtriktade och egenkäre tvillingbror Daniel. Simon förlitar sig mycket på brodern, som han har idoliserat, och låter honom till stor del styra över Simons liv. 

När Simon möter Anna klickar det direkt, men det klickar inte mellan Anna och Daniel. Anna har sitt liv i London, Simon kan inte tänka sig att flytta från Stockholm, och då är det inte alldeles lätt att få ett förhållande att fungera.

Jag har lite svårt att se den här attraktionen mellan Simon och Anna, jag upplever Anna som en svår och rätt så otrevlig person, inte särskilt rolig att umgås med. (Kanske jag bara gillar Simon för mycket och tycker han förtjänar bättre…? 😉 Men jag hade gärna önskat mer gnista dem emellan, så att jag köper deras förhållande och hejar på dem.

Men, jag gillar det jag läser. Härifrån till dig är underhållande och charmig. Även om jag stör mig en del på själva kärleksparet och framförallt deras oförmåga att kommunicera, så finns det en hel del härliga scener och karaktärer (och en katt) som förhöjer berättelsen. Jag gillar också Stockholms- och Londonmiljöerna som känns levande.

Härifrån till dig är en Storytel original, och går att konsumeras både som e-bok och ljudbok. (För övrigt ett ypperligt sätt att konsumera böcker på.)

Fakta:
Förlag: Storytel Original
Utgivningsår: 2017

Finns på Storytel.