Bakom din rygg – Sofie Sarenbrant

Allt förändras när Angelina börjar jobba på Salong De Luca, Östermalms hetaste frisörsalong. Ägaren Stefano har bara ögon för henne och ser inte längre åt sin kollega Jenny. Driven av svartsjuka bestämmer sig Jenny för att ta reda på vem som döljer sig bakom Angelinas perfekta fasad.
Samtidigt hittas en av salongens kunder mördad, och det dröjer inte länge förrän ytterligare ett dödsfall sker. Under den välpolerade ytan utvecklas ett farligt psykologiskt spel som hotar att ödelägga liv. Misstankarna växer sig allt starkare, men sanningen avslöjas inte förrän det är alldeles för sent.
 
Kommentar:

Sofie Sarenbrant har lagt Emma Sköld åt sidan och kommer nu med en ny spänningstrilogi som utspelar sig i frisörmiljö. Bakom din rygg är den första fristående delen. En frisörsalong är inte direkt en vanlig miljö för den här sortens böcker, det kändes fräscht och annorlunda.

Det här är kul och underhållande läsning, och det är lite mer nedtonat än Emma Sköld-serien som jag liknat vid underhållningsdeckare på crack. Här går det lite långsammare, det känns mer jordnära, inte lika mycket spänning och överraskningsmoment men desto mer fokus på att bygga upp karaktärerna. Jag gillar upplägget med de tre huvudpersonerna som vi får följa växelvis.
 
Bakom din rygg är snabbläst och lättsmält, kapitlen är korta och det är svårt att sluta läsa. Jag skulle gärna se lite mer spänning och nerv i nästa del. Och jag tror att det kommer. Att Sarenbrant kan överraska, det vet jag.
 
Fakta:
Förlag: Bookmark Förlag
Antal sidor: 395
utgivningsår: 2017
 
Finns på Bokus och Adlibris.