Avdelning 73 och Tiggaren – Sofie Sarenbrant

 

Underhållningsdeckare på crack, så skulle man kunna sammanfatta Sofie Sarenbrants deckarserie om Emma Sköld där Avdelning 73 och Tiggaren är del 4 och 5 i serien.

Jag ska inte berätta så mycket om handlingen, för jag vill inte spoila något. Men jag kan berätta att det här är galet underhållande läsning. Sofie Sarenbrant bryter mot i princip alla regler när hon tar handlingen och karaktärerna åt såna håll som man som läsare inte förväntar sig. Jag blir både förbryllad och förbannad flera gånger, men på nåt sätt så köper jag allt ändå. Det knyts ihop till slut.
 
Det är spännande, kul, och som sagt väldigt underhållande läsning. Kapitlen är kortare och tempot är högt. Det går i en rasande fart. Och det går inte att slappna av och luta sig tillbaka, för man vet aldrig vad som kommer att hända på nästa sida.
 
Finns på Bokus och Adlibris.