När hundarna kommer – Jessica Schiefauer

Den här sommaren älskar Ester och Isak varandra vettlöst. Den här sommaren kommer deras kärlekshistoria att solkas, falla sönder och återuppstå. Den här sommaren misshandlas en ung pojke till döds vid en stilla insjö. Och Isaks lillebror var där när det hände.
 
Kommentar:

När Jessica Schiefauer var sjutton år blev en ung pojke misshandlad till döds på orten där hon bodde. Pojken var John Hron och vi är nog många som har den fruktansvärda händelsen kvar i minnet trots att det gått många år sedan dess. Den här romanen är inspirerad av den händelsen, men den handlar egentligen inte om själva mordet utan snarare om våld och dess verkningar.

Det här är otäck läsning. Jag är faktiskt glad över att det är en ungdomsroman och därför inte så grafisk som den hade kunnat vara. Här är det otäcka på ett annat plan. Jag vet så väl vad historien bygger upp till och jag vill inte att det ska hända.
 
Men det handlar mest av allt om Ester och Isak. Om första förälskelsen. Hur man inte kan leva utan varandra och känslorna tar över och blir kanske mer osunda än sunda. Det är drabbande och starkt, och en historia som är väl värd att läsas.
 
Fakta:
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 304
Utgivningsår: 2015
 
Finns på Bokus och Adlibris.