Utan dig – Pernilla Alm

Bostadsrätt i centrala Stockholm. Bröllopsplaner och tankar på barn. Mikaela och Thomas står i startgroparna för sitt liv tillsammans, när Thomas är med om en klättringsolycka och allt förändras. I känslostormarna efter olyckan flyr Mikaela till ett destruktivt liv i Barcelona för att glömma det som varit.Men verkligheten kommer till slut i kapp.
 
Det är dags för Mikaela att konfrontera sina rädslor och stå för de val hon har gjort. Om inte hon tar ansvar för sin lycka, vem gör det då?
 
Kommentar:

Vad händer när livet tar oss på avvägar och tillvaron slås i bitar på ett ögonblick? Ja, det vet man förstås inte förrän det händer. Man kan föreställa sig, tänka hur man skulle reagera och vad man skulle göra, men egentligen så har man ingen aning förrän man står där med livet i spillror. Själv har jag alltid tänkt mig att om det värsta händer så skulle jag bara kunna ligga i sängen, handlingsförlamad och oförmögen att röra mig och gråta dygnet runt. Men när katastrofen en gång drabbade mig så blev jag så virvlande stark och fokuserad att jag förvånade mig själv. Och det är inte alls säkert att jag bli likadan om jag – gud förbjude – någonsin igen är med om något liknande. Man vet inte förrän det händer.

Mikaela trodde nog inte heller att hon skulle fly från Sverige och sin fästman Thomas när olyckan var framme. Men det gör hon. Hon lämnar allt bakom sig och klipper kontakten med nära och kära. Det gör ont att läsa, man känner hur vilsen Mikaela är och hur hon gör precis allt för att stänga av och inte känna någonting. Men som alla vet, det går inte att fly hur länge som helst. Någon gång måste man konfrontera sina känslor och peta i det där variga och onda såret.

Utan dig är en känslosam och stark historia som berörde mig mycket.

Fakta:Förlag: Hoi förlag
Antal sidor: 254
Utgivningsår: 2015

Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Enligt O.