’Tis the season – årets jul-lit är här!

Det börjar bli en fin tradition det här med att jag spanar in årets releaser i kategorin jul-lit, eller christmas lit, denna lilla subgenre i feelgoodfåran som har sin glansperiod mellan oktober och december varje år. 
 
Årets största nyhet är att vi för första gången får en riktig julfeelgood översatt till svenska! Hurra för Printz Publishing som levererar Snöfall, mirakel och frusna hjärtan av Claire Sandy. Den ska jag såklart läsa.
 
Men det finns också en hel del godbitar att välja bland för den som vill läsa på engelska. Här är mina favoriter från årets utgivning:
 
All I Want For Christmas – Jenny Hale
Leah ärver sin mormors gamla herrgård i Virginia. Nackdelen är att halva huset ärvs av hennes barndomsvän David, och de är inte överens om att äga huset ihop. Gissar på att det blir lite gnistor framför brasan.
 
A Year And a Day – Isabelle Broom
Tre kvinnor åker till Prag över julen, och alla har mer än kläder med sig i bagaget. Kärlek, skratt och tårar utlovas. Jul i Prag, det kan ju inte gå fel.
 
Eloise är nyseparerad och ser inte fram emot att fira jul ensam. Hennes gudfar erbjuder henne då att komma till Verbier och ta hand om hans gäster. Jul i Alperna, det kan ju inte gå fel. 
 

Marry Me Tomorrow – Carla Burgess

Emily är trött på att hennes mor alltid försöker para ihop henne med olika män så nu har hon lurat i henne att hon redan är gift. Men modern planerar att komma och hälsa på och Emily måste nu hitta en man som kan spela rollen som hennes make. 

 

Mistletoe on 34th Street – Lisa Dickenson 

Olivia har aldrig firat en ”riktig” jul, hennes familj har alltid åkt till sol och värme. Men nu blir hon och hennes kollegor fast i New York och hon får uppleva en magisk New York jul med allt vad det innebär. Jul i New York är ett säkert kort när det gäller christmas lit.

 

The Most Wonderful Time of the Year – Joanna Bolouri

Emily har allt – bra jobb, lägenhet, bil, vänner, pojkvän, och hon bor långt borta från sin jobbiga familj som hon motvilligt träffar två gånger om året. Nu ska hon för första gången visa upp sin pojkvän – men då dumpar han henne. Emily ser då till att ta med sig sin jobbiga, något yngre, partygranne Evan som får spela rollen som pojkvän. 

 

Konstaterar också att årets omslagstrend är blåa toner!