Hjälp vad ska jag göra med räkorna – Thomas Järvheden

Thomas Järvheden säger så här om sin bok ”I ett helt år satt jag vid floden av diskussionstrådar och vaskade fram guldkorn.” Och då tänker jag, what? Den här boken känns snarare som ett latmans-hopplock av diskussioner som kommer upp när man googlar på ”best of familjeliv” eller liknande. Med all respekt så hade jag kunnat googla fram innehållet till den här boken på en eftermiddag, eller en helg i alla fall.
 
Dessutom är flera av inslagen i boken författade av signaturen ANOF som är ett legendariskt familjelivs-troll (eller inte riktigt frisk), och flera trådar har dessutom många år på nacken och man har läst dem förut på diverse humorsajter. Det känns lite som att den här boken är skriven av någon som aldrig besökt familjeliv.se för någon som aldrig besökt familjeliv.se.
 
Inte för att jag är någon familjelivsexpert själv, långt ifrån, men man hamnar ju alltid där när man googlar på en fråga, vilken den än är. Familjeliv eller Flashback har svaren på allt. Och alltid när man (jag) klickar in på en tråd så fastnar man (jag). Jag klickar vidare och läser den ena diskussion efter den andra och det slutar alltid med att jag tänker ”Folk, alltså!” och stänger ner. Så visst finns det material att ösa ur – en oändlig, aldrig sinande, ström av trådar.
 
Men latmansfaktorn och reprisfaktorn till trots – underhållningsvärdet är högt, jag skrattar massor. Det är väldigt kul, och äckligt, men mest kul. Och Järvhedens egna kommentarer till trådarna gör det hela ännu roligare.
 
Fakta:
Förlag: Roos & Tegnér
Antal sidor: 142
Utgivningsår: 2016
 
Finns på Bokus och Adlibris.