Som ett brev på posten – Birgitta Bergin

Elsa och Thore, 81 år gamla, träffas på en bridgeklubb och blir otroligt förälskade. Ingen av dem hade kunnat ana att de skulle få uppleva kärlek igen så sent i livet. Det känns så härligt, men inte alla ser med blida ögon på deras oväntade förhållande. Hemligheter, girighet och avundsjuka gror i deras respektive familjer. Barn och barnbarn, svärdöttrar och svärsöner, alla verkar ha egna motiv att sätta käppar i hjulet för dem.
 
När Elsa och Thore bjuder sina familjer på förlovningsfest i skärgården, ställs situationen på sin spets. Och allt precis ALLT som inte får hända händer.
 
Kommentar:

Jag tycker om det vårgröna omslaget, formgivet av Cecilia Pettersson. Bergin har för övrigt alltid fina omslag till sina böcker, de lockar verkligen till läsning.

Innehållet är småtrevligt och underhållande. Den intressanta delen är den sista tredjedelen och där hade boken gärna fått börja. De båda inledande delarna om hur Elsa och Thore träffades var mest en transportsträcka.
 
Jag har stora problem med alla familjemedlemmarna. Inte bara för att de är väldigt många och osympatiska hela högen, men de är nästan alla likadana och flyter ihop med varandra. Det är tur att det finns ett släktträd i början av boken för jag fick bläddra tillbaka flera gånger och se vem som var Magnus och vem som var Anders till exempel. Jag skulle inte heller se något av barnbarnen som myndiga, de är snarare som sjuttonåringar än tjugosjuåringar.
 
Trots bristerna är det en snabbläst historia som roar för stunden.
 
Fakta:
Förlag: Bokfabriken
Antal sidor: 356
Utgivningsår: 2016
Första meningen: Brevbäraren frös på sin cykel.
 
Finns på Bokus och Adlibris.